Українські футболісти отримують паспорти країн ЄС

Проблеми в українському футболі змусили українських футболістів шукати собі команди в Європі. Проте в Європі українці частенько підпадають під усілякі ліміти.

Нещодавно Дмитро Ярчук так і не зміг підписати контракт з одним з лідерів третьої бундесліги "Штутгартер Кіккерс", бо в нього немає паспорту ЄС. З контрактом поки доведеться почекати поки команда не проб'ється до другої бундесліги, де правила для легіонерів без паспорту ЄС дещо м'якші.

Однак деякі українські футболісти все ж знаходять вихід – вони оформлюють собі паспорт країни ЄС та спокійно їдуть грати в Європу. Так вже півроку в третій бундеслізі у дублі "Штутгарту" грає вихованець одеського "Чорноморця" Борис Тащі, який за паспортом виявляється є громадянином Болгарії. Акліматизація в німецькому футболі проходить поки непогано і він грає в основі – 17 матчів, 2 голи.

А ось колишній гравець "Закарпаття" та "Карпат" Михайло Кополовець, що народився в Ужгороді, роздобув собі угорський паспорт і зараз грає у Оберзілі Зюд за "Айнхайт" з Рудольштадта.

Думаю, у найближчі роки серед наших футболістів побільшає кількість угорців, словаків, румунів та болгар :)

P.S. Свого часу Максим Левицький грав у Франції за "Сент-Етьєн" і агент йому якось "організував" грецький паспорт, але тоді все ледь не завершилось кримінальним переслідуванням. Тобто, практика це не нова, але потрібно обережніше :)

15.04.2015 22:39, Около футбола
 

Комментарии (3)

Укроп написал 19 Apr 2015 в 12:46
±0

Бачив схожу новину на інших сайтах, але російською? Нащо було перекладати?

admin написал 19 Apr 2015 в 13:12
±0

Так я теж бачив, той мій текст, але його для чогось переклали російською. Отака у нас нелагідна русифікація...

Lyubomir написал 19 May 2015 в 16:07
±0

Цікаво, ну у професійних спортсменів багато можливостей.
Я фан Тащі до речі



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0093729496002197 sec