Життя після ЧУкра: як грають в Німеччині після України

Минулого сезону одразу два колишніх гравця київського "Динамо" показали себе з кращого боку в німецькій бундеслізі. Вагомі здобутки нещодавних наших легіонерів залишають багато питань до українських тренерів...

Київське "Динамо" частенько критикують за якість трансферів. В історії нашого гранда є багато незрозумілих придбань гравців, які не змогли підсилити клуб. Але ці два гравці здається були правильно обрані селекційною службою, але чомусь не змогли заграти у "Динамо".

Так минулий сезон у "Фрайбурзі" в оренді провів швейцарський нападник Адмір Мехмеді, що так і не зміг стати основним в Києві. "Фрайбург" є типовим німецьким середняком, що може то стрибнути вище голови та фінішувати в призерах, то вилітає до другої бундесліги. Мехмеді перейшов до команди, яка фінішувала на високому для себе 5-му місці та пробилась до Ліги Європи.

Весь сезон Адмір був основним гравцем – в чемпіонаті зіграв у 32 матчах та пропустив усього дві гри (одну через вилучення іншу через травми). На його рахунку 12 голів з 43 командних та 4 гольових паси. Він став кращим бомбардиром команди та увійшов до п'ятнадцятки кращіх бомбардирів бундесліги.

Команда фінішувала на 14-му місці завчасно забезпечивши собі місце у першій бундеслізі. В Лізі Європи на його рахунку ще один м'яч у 5 іграх. Його гру оцінили у збірній Швейцарії і він впевненно потрапив до заявки команди на Чемпіонат Світу.

Але ще більшим показником його якісної гри стало те, що скромний німецький клуб навіть після не самого вдалого для себе сезону вирішив скористатися опіцєю в орендній угоді та викупив його контракт у "Динамо" за рекордні для себе 6 мільйонів євро.

Ще одним представником "Динамо" у бундеслізі був бразилець Раффаель, якого влітку 2013 року купила гладбахська "Борусія". Багато в чому завдяки вдалим діям бразильця його команда фінішувала на шостому місці та виборола собі путівку до Ліги Європи.

Рафаель вийшов у всіх 34 матчах сезону, в яких забив 15 голів та віддав 7 гольових пасів. Він увійшов до десятки кращих бомбардирів бундесліги, ставши також кращим бомбардиром команди. Цей сезон став кращим у Німеччині для 29-річного гравця.

Ось і виникає питання – це вони завжди так гарно грали чи просто в "Динамо" їм не пощастило?

30.06.2014 01:54, Мировые новости
 

Комментарии

Пока комментариев никто не оставлял - будьте первыми! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.009984016418457 sec